wolf, wolfwerende omheining, Afrastering wolf, wolfwerende hekken, wolfproof omheining

De wolf is weer terug in Nederland.

De bewoners van het platteland vrezen nu terecht voor de veiligheid van de dieren. Niet alleen de schapen en pluimvee maar ook paarden, pony’s, veulens en rundvee worden door de wolf bedreigd. ‘S nachts de dieren op stal te zetten is niet altijd de beste oplossing. Het schieten van wolven is niet toegestaan, dus boeren en dierenliefhebbers zijn op zoek naar een andere oplossing. Daarom hebben wij als omheining specialist goed nagedacht hoe we de wolf buiten uw percelen kunnen houden. Wij bieden u graag onze wolfwerende omheining aan!

Waar voldoet een wolfwerende omheining of een wolfwerend raster aan?

Een wolfwerend raster moet minimaal 120 cm hoog zijn maar wat hoger is beter. Uit onderzoek blijkt dat wolven niet graag over een omheining springen. Ze klimmen echter wel graag tegen de omheining aan om er overheen te komen.

Een paarden omheining is gemiddeld 130 cm hoog. Om een nieuwe houten paarden omheining wolfwerend te maken raden we allereerst aan om er een gaas met een kleine maaswijdte van 102 of 122 cm tussen paal en regel te monteren. Daarboven een schrikdraad. Op een bestaande houten paarden omheining kan eenvoudig gaas tegen de omheining gemonteerd worden (bij voorkeur aan de buitenzijde) en bovenop het plus/min systeem schrikdraad zoals boven omschreven.

Waar moet de omheining aan voldoen?

Als u geen gaas tussen of tegen de omheining wilt kunt u aan de buitenzijde van de omheining extra schrikdraden monteren en bovenop het plus/min systeem. Er dienen dan echter minimaal 5-7 draden gemonteerd te worden om het wolfwerend te maken. Nadeel is dus dat dit naast de kosten, meer en regelmatiger onderhoud gepleegd moet worden aan het schrikdraad. Er moet zeer regelmatig gecontroleerd worden of er geen begroeiing tegen de schrikdraden groeit en deze moet worden weggesnoeid. Het blijkt dat wild en dus ook de wolf een blauwe draad veel beter ziet. Hiervoor leveren we een speciaal ontwikkeld blauwe schrikcord.

Subsidie voor uw wolfwerende omheining?

Woont u op de Veluwe en bent u professioneel of hobby schapenhouder dan kunt u eventueel in aanmerking komen voor een provinciale subsidie. Op de website van gemeente Gelderland vind je meer informatie en voorwaarden voor deze subsidie. U kunt hier een aanvraag doen.  Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies voor een nieuwe wolfwerende omheining of als u uw bestaande omheining wolfproof wilt maken! Of vraag deze direct aan via onderstaande button.

Direct wolfwerende omheining aanvragen