SCHUURMAN® sinds 1974

Stapmolens

De trainingsmolen is door het unieke design een zeer solide stapmolen. Deze stapmolen vraagt een geringe investering. U kunt met een gerust hart genieten, terwijl uw paarden veilig getraind worden in de molen.
 De stapmolen bevat een aantal, in eigen beheer ontwikkelde, veiligheidsaspecten die eraan bijdragen dat u uw paard veilig kunt trainen.

De stapmolen wordt tevens gebruikt als “watermolen”. Het paard loopt in een waterbak en wordt voortgedreven door de trainingsmolen.
 Regelmatig door het water stappen zorgt ervoor dat paarden beter hun benen optillen en daardoor hun rug en achterhand beter gaan gebruiken. De lage temperatuur van het water zorgen voor versnelde afvoer van afvalstoffen uit het peesweefsel in de benen, waardoor blessures snel en zonder littekenweefsel herstellen. 
De molen wordt tevens ingezet bij het trainen van ren- en endurancepaarden.

stapmolen paard
halster hanger paarden, zadelkamer halster hanger, zadeldrager, zadelsteunen paard

SCHUURMAN® sinds 1974

Zadelkamer inrichting

SCHUURMAN® EMPIRE Hoofdstelhouders en SCHUURMAN® EMPRESS zadelhouders zijn gemaakt van hardhout.

SCHUURMAN® sinds 1974

Solariums

De infrarode lampen van een solarium verwarmen de spieren, stimuleren de bloedcirculatie en ontdoen de spieren van melkzuur. Daarnaast is een solarium meer dan geschikt om een paard na een regenachtige uitstap comfortabel op te laten drogen. Uw paard krijgt door de betere doorbloeding tevens een mooie glimmende vacht!

stalverwarming

Heeft u interesse? Neem contact met ons op!