SCHUURMAN® sinds 1974

Geschiedenis van een familiebedrijf

In 1974 start Berrie samen met zijn vrouw de onderneming en beginnen zij, bij gebrek aan modern en deugdelijk hindernismateriaal in eigen land, met het importeren van hindernis materiaal uit Engeland. Het succes blijft niet uit en al snel stijgt de vraag en Gerda en Berrie starten met de eigen productie van hindernismaterialen.

SCHUURMAN®

Schuurman
Omheiningen
Hekwerk Schuurman
Schrikdraad Schuurman

SCHUURMAN® sinds 1974

Duurzame en onderhoudsvrije omheiningen

Daar deze hindernismaterialen door het hele land afgeleverd worden, komt Schuurman op menig professioneel stallencomplex en particulieren paardenhouders. Tijdens de gesprekken met klanten kwam Schuurman erachter dat er vraag is naar veilige, deugdelijke en onderhoudsvrije omheiningen. Na een periode van onderzoek gaat de familie Schuurman naast hindernismateriaal ook duurzaam materiaal leveren voor omheiningen. ‘Omheiningen’ wordt dan toegevoegd aan de firma naam en vanaf dat moment is de officiële naam  “SCHUURMAN HINDERNISSEN & OMHEININGEN”.

Van kapschuur naar werkplaats

Tot medio 2000 werd er gewerkt vanuit het kantoor onder de kapschuur en vanuit een, tot timmerwerkplaats verbouwde, stalruimte naast de familieboerderij aan de Reerinkweg in Hengelo, Gelderland. De gestaagde groei vraagt om uitbreiding en de beschikbare ruimte wordt te klein. Medio 2000 is een nieuw kantoor gebouwd aan de Zelhemseweg 24 te Hengelo, met een productiehal, timmerwerkplaats en voldoende opslag ruimte op het terrein.

halster hanger paarden, zadelkamer halster hanger, zadeldrager, zadelsteunen paard

Montage is maatwerk

In de beginjaren werkte de hele familie mee aan het plaatsen van de geleverde omheining. Dochter en zonen Schuurman werkten volop mee. Als Bernard Mensink in 1999 bij SCHUURMAN® komt werken neemt hij al snel de leiding van de montage. Tegenwoordig werkt ‘SCHUURMAN® MONTAGE’ met professionele monteurs die beschikken over tractoren voorzien van hydraulische boorinstallaties en trilblokken. Daar waar de bodemgesteldheid dit vereist, wordt echter nog altijd met de hand geboord. Het deskundig aanbrengen van schrikdraad en het afhangen van poorten is voor de diverse montageploegen dagelijks werk. De montageploegen monteren door geheel Nederland, in België, Duitsland en Zuid-Frankrijk.

schuurman omheiningen

Toenemende vraag naar kwaliteit

De continu toenemende vraag naar omheiningen en hindernissen vereist ook meer personele uitbreiding op kantoor. Richard Velthuis, voorheen stalmanager bij stal de Watermolen van de familie Greve, komt de firma SCHUURMAN begin 2001 versterken. Zijn opleiding aan de Agrarische Hoge School Larestein, de ervaring in de omgang met en zijn uitgebreide kennis in de opfok van paarden maakte hem de juiste kandidaat voor zijn huidige functie. In 2002 komt Michèl Hazeleger de gelederen versterken als compagnon van Berrie in het inmiddels gevormde, besloten vennootschap SCHUURMAN® Omheiningen.

Berrie Schuurman

Berrie Schuurman

Schuurman omheiningen B.V.

Berrie Schuurman is één van de twee oprichters en naamgever van het familiebedrijf. Sinds 2002 is Berrie samen met compagnon en schoonzoon Michèl Hazeleger mede-eigenaar van SCHUURMAN® HINDERNISSEN & OMHEININGEN.

Michel Schuurman

Michèl Hazeleger