schuurman omheining type-4 doorsteekomheining zadelkop, weidehekken hout, paard afrastering, paarden afrastering, kunststof omheining paarden, afrasteren paardenwei, paardenomheiding, weide afrastering, schrikdraad paarden, weidehekken, omheining, afrastering

Houten omheining paarden

Bij het creëren van een leefomgeving voor je paard is het kiezen van een houten paardenomheining cruciaal. Zowel een boerderijomheining als een achtertuinomheining vallen onder deze categorie. Aangezien de meeste paarden kunnen ontsnappen als ze dat willen, zijn omheiningen in wezen een “contract” tussen u en uw paard. Veiligheid moet de hoogste prioriteit hebben, want verwondingen door omheiningen leiden vaak tot een bezoek aan de dierenarts.

Voordelen van een houten omheining voor paarden

Hout biedt ruiters nog vele andere voordelen, naast een klassiek uiterlijk dat goed past bij veel stallen.

Duurzaam en sterk
Houten omheiningen voor paarden zijn bestand tegen de meeste onweersbuien en winden. Het stort niet in tijdens een zware storm, in tegenstelling tot schrikdraad, een ander veelgebruikt afrasteringsmateriaal. Het hek houdt meestal stand, zelfs als er een paard tegenaan loopt of iemand er met een grasmaaier tegenaan stoot. Deze sterkte bespaart u uiteindelijk tijd omdat u het hek niet zo vaak hoeft te repareren.

Een houten omheining voor paarden is gemakkelijk te zien
Andere vaak voorkomende paardenomheiningen, zoals schrikdraad, zijn voor paarden soms moeilijk te zien. Een bang paard kan dwars door het hek gaan en schade aanrichten. Ook mensen kunnen tegen dit type omheining aanlopen als ze niet oppassen. Een paard en een houten omheining zijn echter allebei onmogelijk te missen.Een houten omheining is een materiaal dat paarden doorgaans respecteren als ze jong of onervaren zijn en niet gewend zijn om in de wei te staan.

Eenvoudig te repareren
Houten hekken hebben onderhoud nodig omdat ze niet eeuwig meegaan. Maar met wat eenvoudige instrumenten is dat onderhoud eenvoudig uit te voeren. Een plank die is afgebroken kan opnieuw worden gespijkerd als u weet hoe u met een hamer moet zwaaien. Het is heel eenvoudig om beits of een waterdicht makend chemisch middel op het hek aan te brengen. Omheiningen van vinyl daarentegen zijn niet of zeer moeilijk zelf te repareren.

Nadelen van een houten omheining voor paarden

Voor de meeste paardeneigenaren wegen de voordelen van houten afrasteringen zwaarder dan de nadelen, maar er zijn situaties waarin hout een slechte of gevaarlijke keuze kan zijn.

Paarden die kauwen op hout
Als je een kudde kieskeurige paarden hebt, zullen ze een voorkeur hebben voor de houten omheining. Zowel het paard als de omheining hebben daaronder te lijden. Vanzelfsprekend zullen paarden met een neiging tot houtkauwen ook een houten omheining vernielen. Misschien is een elektrische omheining dan beter.

Gevaarlijk als de omheining kapot is
Houten omheiningen voor paarden zijn sterk en versplinteren niet snel, maar als een paard er met snelheid tegenaan loopt, kan de plank splijten en schilfers afgeven die iemand kunnen snijden. Hout is misschien geen verstandige keuze als je hengsten of echt gespannen paarden hebt die erom bekend staan een omheining aan te vallen. Deze paarden zullen elektrische omheiningen met een hoge treksterkte met meer respect behandelen.

Onderhoud is nodig
Een houten omheining is heel gemakkelijk te onderhouden, maar kost wel tijd. Een vinyl omheining kan een betere optie zijn als u een paardenverblijf wilt bouwen dat zo min mogelijk onderhoud vergt, mits u geen paarden heeft die er vaak doorheen lopen. Omheiningen van hoogspanningspolymeer zijn minder onderhoudsintensief dan hout, maar hebben niet dezelfde esthetische aantrekkingskracht. Wat het beste omheiningsmateriaal is voor uw paarden is uiteindelijk aan u. Tenzij u een kieskeurig paard hebt, een paard dat hekken aanvalt, of een behoefte aan zeer onderhoudsarme materialen, dan is hout een uitstekende keuze.

Contact

Wilt u hulp of aanvullende informatie over de levering en plaatsing van onze houten paardenomheiningen? Gebruik dan de onderstaande knop om ons te bereiken. Uiteraard kunt u ook altijd contact met ons opnemen via telefoon of e-mail.

contact

Assortiment omheinining en afrastering

Telefonisch contact

0575-467382

Afspraak maken

Contact