Schuurman Omheiningen
 • Wolvenomheining

  Wolvenomheining

  Waarom een wolvenomheining? Het aantal rondtrekkende wolven is het afgelopen jaar enorm toegenomen. Het gevolg, steeds meer (dodelijke) aanvallen op schapen, geiten en pony’s, getuigen ook de recente artikelen in de diverse media.

  Steeds meer eigenaren van dieren zitten met hun handen in het haar omdat ze niet weten hoe ze een wolvenaanval op hun dieren kunnen voorkomen.

  Wij, Schuurman Omheiningen, kunnen u helpen met advies en eventueel uitvoering van een wolvenraster. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een nieuwe wolvenomheining. Echter kan een bestaande omheining ook “wolfproof” gemaakt worden.

  Geeft zo’n wolvenafrastering 100% zekerheid?

  Helaas niet, echter de wolf is een opportunist, wolven zullen alleen een makkelijke prooi waar ze weinig energie in hoeven te steken proberen te pakken. Door uw omheining zo veilig mogelijk te maken zal de wolf er al snel achter komen dat het er teveel energie in moet steken om uw dieren aan te vallen en het dan ook snel een deurtje verder zal proberen.

  Heeft het zin een hoge gaas omheining te monteren?

  Nee, de wolf is een kei in klimmen en kan dus ook over hoog gaas klimmen. Als dat niet lukt zal het proberen onder het gaas door te graven. Het gaas dient dus al behoorlijk diep te worden ingegraven of er moet een andere oplossing worden gekozen om graven te voorkomen.

  Bij Schuurman hebben we diverse oplossingen beschikbaar om de wolf buiten uw perceel te houden. Voor zowel een permanente als demontabele wolvenomheining bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast leveren we ook de zo genaamde Foxlight, een goed aanvullend product om predatoren van uw terrein te houden.

  We geven advies, leveren de benodigde materialen en kunnen eventueel ook de omheining voor u monteren. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar om uw perceel wolfzeker te maken. Bovendien is het zelf monteren van de door ons geleverde materialen ook een mogelijkheid. Mochten er dan tijdens de montage toch vragen opkomen, kunt u ons altijd voor advies bellen.

  Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden:

  Telefonisch: 0575-467382, stuur een mail aan: info@schuurman.eu of vul het contactformulier op
  onze website in.

 • Wolfwerende omheining

  De wolf is weer terug in Nederland.

  De bewoners van het platteland vrezen nu terecht voor de veiligheid van de dieren. Niet alleen de schapen en pluimvee maar ook paarden, pony’s, veulens en rundvee worden door de wolf bedreigd. ‘S nachts de dieren op stal te zetten is niet altijd de beste oplossing. Het schieten van wolven is niet toegestaan, dus boeren en dierenliefhebbers zijn op zoek naar een andere oplossing. Daarom hebben wij als omheining specialist goed nagedacht hoe we de wolf buiten uw percelen kunnen houden. Wij bieden u graag onze wolfwerende omheining aan!

  Waar voldoet een wolfwerende omheining of een wolfwerend raster aan?

  Een wolfwerend raster moet minimaal 120 cm hoog zijn maar wat hoger is beter. Uit onderzoek blijkt dat wolven niet graag over een omheining springen. Ze klimmen echter wel graag tegen de omheining aan om er overheen te komen.

  Een paarden omheining is gemiddeld 130 cm hoog. Om een nieuwe houten paarden omheining wolfwerend te maken raden we allereerst aan om er een gaas met een kleine maaswijdte van 102 of 122 cm tussen paal en regel te monteren. Daarboven een schrikdraad. Op een bestaande houten paarden omheining kan eenvoudig gaas tegen de omheining gemonteerd worden (bij voorkeur aan de buitenzijde) en bovenop het plus/min systeem schrikdraad zoals boven omschreven.

  Waar moet de omheining aan voldoen?

  Als u geen gaas tussen of tegen de omheining wilt kunt u aan de buitenzijde van de omheining extra schrikdraden monteren en bovenop het plus/min systeem. Er dienen dan echter minimaal 5-7 draden gemonteerd te worden om het wolfwerend te maken. Nadeel is dus dat dit naast de kosten, meer en regelmatiger onderhoud gepleegd moet worden aan het schrikdraad. Er moet zeer regelmatig gecontroleerd worden of er geen begroeiing tegen de schrikdraden groeit en deze moet worden weggesnoeid. Het blijkt dat wild en dus ook de wolf een blauwe draad veel beter ziet. Hiervoor leveren we een speciaal ontwikkeld blauwe schrikcord.

  Subsidie voor uw wolfwerende omheining?

  Woont u op de Veluwe en bent u professioneel of hobby schapenhouder dan kunt u eventueel in aanmerking komen voor een provinciale subsidie. Op de website van gemeente Gelderland vind je meer informatie en voorwaarden voor deze subsidie. U kunt hier een aanvraag doen.  Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies voor een nieuwe wolfwerende omheining of als u uw bestaande omheining wolfproof wilt maken! Of vraag deze direct aan via onderstaande button.

  Direct wolfwerende omheining aanvragen