Hindernissen

Cavaletti - Hindernissen

schuurman cavaletti

Deze traditionele cavaletti’s zijn gemaakt van einkenhouten blokken met een vaste springboom van gewolmaniseerd vurenhout. Deze zijn makkelijk te stapelen en onderhoudsvrij. Omdat de cavaletti blokken, waar de balken op rusten, vaak op vochtige bodem staan maken wij de blokken uit Eikenhout. Dit garandeert een lange levensduur.

SCHUURMAN® HINDERNISSEN maakt de traditionele houten cavaletti. Inclusief cavaletti blokken. Deze wordt compleet gemonteerd geleverd. Hij bestaat uit twee eikenhouten, bezaagde, blokken. Daartussen hangt een vaste, met Celfix geïmpregneerde (verduurzaamde), springboom van 250 cm. De houten cavaletti is makkelijk stapelbaar, zeer sterk en onderhoudsvrij.

Wat is het?

Cavaletti zijn hindernissen bestaande uit twee staanders (de cavaletti blokken) en een legbalk. Ze kunnen gebruikt worden voor verschillende spring oefeningen met het paard. Cavaletti kunnen gebruikt worden om te trainen met de rijder op het paard, of met het paard aan een lange lijn.

Waarom Cavaletti blokken?

Het heeft vele voordelen om cavaletti te gebruiken. Het kan heel handig zijn om de hoeveelheid en moeilijkheidsgraad van de oefeningen met je paard op te voeren. Dit zorgt er voor dat de efficientie van het hart en de longen wordt verbeterd. Je leert je paard kennen, je ziet de reactie van je paard als je een oefening aanpast. Het ritme en regelmaat van je paard verbeterd en ook jonge paarden kunnen zo heel goed werken aan hun balans.

Telefonisch contact

0575-467382

Afspraak maken

Contact