Hindernissen voor hippische sport van schuurman

Stapmolen

In bijna elke paardenstalling is het aanwezig: de stapmolen. Er zijn ruiters die hier regelmatig gebruik van maken. Er zijn echter ook paardenliefhebbers die hier minder mee hebben. Toch kunnen wij het iedere ruiter aanraden om de stapmolen een kans te geven. Het kan namelijk zowel voor als na de training goed van pas komen. Lees hier de redenen om ze te gebruiken.

  1. Warming up en cooling down
  2. De stapmolen kan perfect zijn als warming up voor het rijden, of als cooling down na afloop. Het kan u zelfs tijd besparen om hem te gebruiken, doordat uw paard al beweging heeft gehad scheelt dit tijd met in- en/of uitstappen.

  3. Trainen
  4. Tijd efficiĆ«nter indelen is niet het enige voordeel van de stapmolen. Een tweede voordeel is dat het als duurtraining kan dienen. Er zijn diverse trainingsschema’s om de conditie of spierkracht van uw paard te verbeteren met behulp van de stapmolen.

  5. Blessure
  6. Indien uw paard een blessure oploopt, kan het helpen bij de revalidatie om een stapmolen te gebruiken. Vraag de dierenarts in dit geval om advies. Per blessure kan dit namelijk verschillen.

  7. Winter
  8. In de winter kan het zo zijn dat u misschien minder tijd en zin heeft om ritten in de buitenlucht te maken. Door de stapmolen kan uw paard meer beweging in de buitenlucht krijgen zonder dat u hiervoor een buitenrit hoeft te maken.

  9. Gezondheid
  10. Het komt in de eerder genoemde factoren ook al terug, maar dit hulpmiddel kan erg stimulerend zijn voor de gezondheid van uw paard. Meer kracht en een betere conditie zijn niet de enige positieve gevolgen op de gezondheid. De stapmolen heeft ook erg goede invloed op de bloedsomloop.

De stapmolen van Schuurman Omheiningen

De producten voor paarden van Schuurman Omheiningen zijn uniek door het design en door de hoge kwaliteit. Bekijk onze catalogus pagina voor meer informatie over specifieke producten. Alle eerder genoemde redenen zijn immers meegenomen bij het ontwerpen. Veiligheid en kwaliteit staan uiteraard bij ons voorop.Wilt u meer weten over de Stapmolens van Schuurman Omheiningen? Neem contact met ons op!

Telefonisch contact

0575-467382

Afspraak maken

Contact